Популяризація професійної (професійно-технічної) освіти

Дата: 25.11.2021 11:12
Кількість переглядів: 356

 

Питання професійного самовизначення є актуальним для випускників, а також  непростим та надзвичайно важливим, оскільки ринок праці ставить свої вимоги перед майбутніми абітурієнтами. Не секрет, що сьогодні актуальними професіями на ринку праці залишаються здебільшого робітничі професії, які можна здобути у навчальних закладах професійно-технічної освіти.

23 листопада Великоновосілківським районним центром зайнятості для школярів Великоновосілківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 було проведено профорієнтаційний захід в рамках проведення Всеукраїнського тижня популяризації професійної (професійно-технічної) освіти, її важливості для економіки України підвищення престижу робочих професій.

Фахівець відділу активної підтримки безробітних Юлія Мелащенко ознайомила учнів з послугами служби зайнятості, станом та потребами ринку праці району. Презентувала Донецький центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, ознайомила з навчальними закладами, які здійснюють підготовку, перепідготовку за робітничими професіями, основними критеріями, які впливають на вибір професії.

До заходу долучилась методист Великоновосілківського професійного ліцею Ольга Антюхова, яка презентувала навчальний заклад. Зосередила увагу на професіях, які можна здобути в ліцеї, а саме: «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «слюсар з ремонту сільсько-господарських машин та устаткування», «слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «водій «категорії «С», «електрогазозварювальник», «кухар», «кондитер». Вона наголосила на необхідності обміркованого вибору професії, яка дасть можливість реального працевлаштування за місцем проживання і подальшого розвитку кар’єри. Учні дізналися  про умови вступу та навчання, виплату стипендії, про наявність гуртожитку для проживання, їдальні.

Сподіваємося, що інформація, яку школярі  отримали під час заходу, допоможе їм замислитись над важливістю свідомого вибору професійної діяльності та допоможе знайти свою стежину в житті.

 Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь