У тренді: на Донеччині зростає число користувачів програмних РРО

Дата: 10.12.2021 08:40
Кількість переглядів: 288

У тренді: на Донеччині зростає число користувачів програмних РРО

Головне управління ДПС у Донецькій області повідомляє, що на сьогодні   808 платників податків Донеччини у бізнесовій діяльності використовують 983 програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – програмні РРО).

Найбільша питома вага користувачів програмних РРО, а це 95 відсотків, – приватні підприємці, решта - юридичні особи. Показово, що загальне число користувачів програмних рішень динамічно зростає: якщо за 5 місяців 2020 року суб’єктами підприємництва зареєстровано лише 180 програмних РРО, то за аналогічний період поточного року кількість зареєстрованих програмних РРО склала 443 одиниці, що майже в 2,5 рази більше.

Найбільш активними користувачами залишаються платники міста Краматорська, якими зареєстровано 162 програмних РРО.

Зважаючи на переваги роботи програмних РРО, податкова служба рекомендує бізнесу застосовувати технологічний спосіб ведення обліку, зокрема, і реєстрації готівкових розрахунків.

Так, програмний РРО має чимало переваг перед класичним, приміром, вільний вибір для суб’єкта господарювання;  відсутність посередників (еквайєра, ЦСО); відсутність експертизи для комерційних програмних РРО; пристосовність для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android; реєстрація в режимі онлайн в контролюючому органі; виключно електронний документообіг; безкоштовність програмного забезпечення (програмне рішення ДПС).

Реєстрація та застосування програмного РРО здійснюється відповідно до Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547», згідно з яким реєстрація програмного РРО та обмін документами між програмним РРО та фіскальним сервером контролюючого органу здійснюється виключно на підставі електронних документів з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів.

Встановлення програмних РРО не вимагає значних фінансових витрат, при цьому, програмні РРО – сучасні, доступні та комфортні у користуванні, до того ж – позбавлені корупційних ризиків.

          Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook.

 

 Підписатися на Facebook 

 fb.com/TaxUkraine

 www.facebook.com/tax.donetsk

 Підписатися на Telegram-канал

 t.me/tax_gov_ua

 Підписатися на YouTube

 youtube.com/TaxUkraine

 youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь