Шановні мешканці Старомлинівської територіальної громади

Дата: 24.01.2023 20:43
Кількість переглядів: 210

Надаємо Вам для ознайомлення   Інформацію про стан виконання бюджету Старомлинівської сільської територіальної    громади Донецької області за 2022 рік. 

Інформація

про стан виконання бюджету Старомлинівської сільської територіальної    громади Донецької області

за 2022 рік

 

Відповідно до статті 77 Бюджетного кодексу України бюджет Старомлинівської сільської територіальної громади на 2022 рік був затверджений рішенням Старомлинівської сільської ради  від 22.12.2021  №8/17-250.

Виконання бюджету територіальної громади до 24 лютого 2022 року здійснювалося виконавчим комітетом  Старомлинівської сільської ради, під  час дії правового режиму воєнного стану були суттєві проблеми з кворумом,  часто зривалися засідання.  По Старомлинівській сільській територіальній громаді, до теперішнього часу не створена військова адміністрація.

Протягом дії правового режиму воєнного стану видатки бюджету територіальної громади здійснювалися з урахуванням черговості платежів, встановленої постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.2021 № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану».

За 2022 рік до загального фонду бюджету Старомлинівської сільської територіальної громади надійшло 8,204 млн грн власних та закріплених доходів, що на 75,3 % або на 33,209 млн грн. менше у порівнянні з 2021 роком, в тому числі в результаті зарахування (відповідно до положень статті 28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» з метою сталого проходження опалювального періоду 2021/2022 років) додаткових 4 % податку на доходи фізичних осіб 0,279 млн грн.

Такий стан виконання дохідної частини бюджету Старомлинівської сільської територіальної громади в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України пояснюється, в першу чергу, тим, що її територія наразі, знаходиться в тимчасовій окупації з 5 березня 2022 року,  що зумовило знищення, пошкодження, призупинення діяльності, вимушену релокацію підприємств, які здійснювали свою діяльність на території громади

 ( СТОВ"Южне"(30998995); ФГ«Є-АГРО(43393696);      ТОВ»Сервіс+Агро»

(38938215), з подальшою перереєстрацією частини підприємств за межами регіону тощо, а також прийняттям на державному рівні законодавчих змін щодо запровадженням низки податкових пільг. Основна частина аграрного сектора економіки представлена сільськогосподарськими товариствами, фермерськими господарствами майже повністю знищена (СТОВ «Прогрес»(30835084);  ТОВ "Ілліч-Агро Донбас"(34550446); ФГ "Подсолнух"(38047019); структурний підрозділ ДП «ІЛЛІЧ-АГРО ДОНБАС «ПАТ «ММК ім.Ілліча» Агроцех №7(34639665); ФГ «Урожайне Г» (36936279); ТОВ «ВОДА-СЕРВІС»(39995178); СТОВ«Новомайорське»(30844539); СТОВ«Євгенівське»

(30835215).

 

 

 

За 2022 рік до загального фонду бюджету сільської територіальної громади надійшло  49,460 млн грн. міжбюджетних трансфертів з державного бюджету, в тому числі базова дотація – 19,842 млн грн. або 100 % до плану.

 

Видаткова частина загального фонду бюджету сільської  територіальної громади з урахуванням видатків, що здійснюються за рахунок трансфертів з бюджетів інших рівнів, виконана в сумі 23,567 млн грн, з них на утримання бюджетних установ соціально-культурної сфери (заклади освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури та спорту, соціального захисту) спрямовано 23,392 млн грн.

Незважаючи на напружений стан виконання бюджету Старомлинівської сільської територіальної громади в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України, було забезпечено своєчасну та у повному обсязі виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери із нарахуваннями на неї по закладах, що фактично здійснювали свою діяльність, а також оплату простою (з урахуванням особливостей, внесених з цього питання до законодавчих та нормативно-правових актів в умовах дії правового режиму воєнного стану).

 

Надання адміністративних послуг

 

У 2022 році планувалось створити Центр надання адміністративних послуг з центром підтримки підприємців, і забезпечити ефективну роботу. У зв’язку з тим, що територія Старомлинівської сільської територіальної громади тимчасово окупована, ведуться бойові дії не має змоги реалізувати заплановані заходи.

Житлово-комунальне господарство

 

Відповідальними уповноваженими посадовими особами Старомлинівської сільської ради отримано доступ до Системи обліку руйнувань, статусу відновлення та фінансування пошкоджених об’єктів і Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації.

Проводиться збір, обробка та облік інформації про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією, для подальшої ліквідації наслідків та відновлення інфраструктури населених пунктів Старомлинівської сільської територіальної громади.

До Реєстрів занесено 137 об’єктів державної, комунальної, приватної форм власності, які пошкоджені та знищені внаслідок бойових дій спричинених військовою агресією.

Проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з мешканцями громади щодо подання до Старомлинівської сільської ради інформаційного повідомлення про пошкодження, руйнування нерухомого майна для подальшого внесення інформації до вказаних Реєстрів.

 

 

Дорожнє господарство, транспорт та зв’язок

Довжина  комунальної   вулично-дорожної  мережі  становить   165,8 км 

З твердим  покриттям           107,5 км

 с.      Старомлинівка              44,7   км

 с.-ще Керменчик                   13,1   км

 с.      Новопетриківка            37,3   км

 с.      Євгенівка                      14,1   км

 с.      Красна Поляна              56,6   км

В зв’язку з тимчасовою окупацією громади аварійні, відновлювані роботи у 2022 році не проводилися.

Пасажирські перевезення не проводяться.

 

 

Охорона здоров’я

 

 

Рішенням сесії Старомлинівської сільської ради №8/15-219 від 19.11.2021 року була затверджена «Програма фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Великоновосілківська центральна районна лікарня» з бюджету Старомлинівської сільської ради на 2022-2024р.р.

На виконання цієї програми, зважаючи на те, що КНП «Великоновосілківська ЦРЛ» знаходиться в зоні проведення активних бойових дій, фінансування проводилось лише для забезпечення своєчасної виплати пенсій, що підлягають відшкодуванню, призначеним особам, які були зайняті на інших роботах, що дають право на призначення пенсій за віком на пільгових умовах. Всього було профінансовано 200,6 тис.грн.

 

Соціальний захист населення

 

Відділ соціального захисту та охорони здоров’я в умовах повної окупації територіальної громади працює дистанційно. Всього з 5 посадових осіб на територію підконтрольну української владі виїхало 2. Відділ поновив роботу у вересні 2022 року.

Так як територія громади знаходиться в тимчасовій окупації, можливість надання різних допомог за прийнятими програмами суттєво обмежена. До окупації виплачена допомога онкохворому на лікування у розмірі 5 тис.грн. та компенсація фізичним особам, які надають послуги з догляду на непрофесійній основі у розмірі 58,3 тис.грн.

Відділом проводиться робота з надання консультацій у телефонному режимі, проводиться інформаційно-роз'яснювальна  робота шляхом розміщення необхідної інформації на сайті Старомлинівської сільської ради.

 

Освіта

 

 

 З початку 2022 року функціонувало 7 закладів загальної середньої освіти.      Заборгованості з виплати заробітної  плати працівникам освіти (заклади дошкільної освіти, заклади загальної середньої освіти, заклади позашкільної освіти) на кінець звітного періоду відсутня. На 01.01.2023 функціонує 1 заклад загальної середньої освіти ( дистанційна  форма навчання)

Освітніми послугами охоплено 112 учасників освітнього процесу, 10 класів, 18 вчителів.

Діти з особливими навчальними потребами у закладі освіти не навчаються на 01.01.2023.

 

У зв’язку з повною окупацією громади не має можливості проводити евакуацію матеріально технічних цінностей, створювати на базі закладів освіти «пунктів незламності», надати достовірну інформацію щодо пошкоджених та зруйнованих об’єктів освіти та внесення даних до офіційних реєстрів, щодо їх відновлення

 

Фізична культура та спорт

У складі ДЮСШ до окупації працювало 4 штатних одиниці. Фінансування здійснювалось з місцевого бюджету.

      Заборгованості з виплати заробітної плати працівникам фізичної культури і спорту на кінець звітного періоду відсутня.

 

Культура

У сфері культури було зайнято 20 штатних одиниць. Заборгованості з виплати заробітної плати працівникам культури на кінець звітного періоду не має . Евакуювалися на підконтрольну Україні територію 2 працівника

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь